23-11-2018

aixernador-

LA CULTURA FA HISTÒRIA

L’activitat cultural en l’Argentona dels anys del franquisme va ser molt minsa, res es visualitzava i només un senyal podia esperançar-nos, la mort del dictador i un alè de canvi que corria per la vila. Asics Homme No érem sols, arreu del país s’ensumaven ganes d’expressar allò que tants anys ens havien reprimit. Al final de la dictadura no assumim la ruptura i ens diuen que amb la transició democràtica en tindrem prou, malaguanyats canvis. timberland boots homme La cultura es desperta a Argentona de la mà d’un petit grup de persones encapçalades per en Joan Pannon, i és així com a l’any 1975 neix en la clandestinitat franquista Edicions Argentonines, amb moltes ganes de canviar-ho tot i poder expressar lliurement. Timberland Femme El 4 d’agost de 1983 fou inaugurat el Centre Cultural L’Aixernador per donar el sentit més ampli i donant-li totes les seves expressions es comença a manifestar a la vila: art, música, lectura, escultura, etc.

L’Aixernador, viva expressió del desig, desig de manifestar-nos embolcallats per les arts, suplint el que encara no arribava de les administracions democràtiques que tot just arrelaven al país. moncler La riquesa de 20 anys que marcà l’inici del periple d’artistes d’arreu que vingueren a la vila a ensenyar-nos les seves qualitats artístiques.

Gràcies Aixernador, gràcies Joan, gràcies per fer-nos més cultes, més crítics i més persones. doudoune femme moncler Que aquest llibre deixi l’empremta que Argentona es mereix i que deixi el testimoni d’un Aixernador on flueixi l’aigua i la cultura, moltes gràcies.

Àngel Puig Boltà

Regidor de cultura

 

Joan Pannon, “en Pannon”. asics soldes El sastre valent

Començà al carrer dels Rosers, on us prenia les mides i us feia la roba de mudar. ugg soldes 2018 Va arribar un moment, però, que va deixar-se estar de teles i centímetres i va pretendre vestir de cultura tota la vila a través d’un establiment ben singular: l’Aixernador.Share on Facebook