28-01-2014

comptabilitat-domestica-web

‘Comptabilitat domèstica o El misteri de la cambra tancada’, nou llibre editat per La Comarcal Edicions

Intriga, suspens i molta tensió són els ingredients de la nova novel·la de Jordi Bordas que acaba de publicar-se aquest mes de gener

L’escriptor barceloní Jordi Bordas i Coca ha confegit en aquesta obra un còctel de misteris i sospites que captivarà tant als amants del gènere negre com als lectors en general. La trama s’inicia en el moment en què, gràcies a un programa de comptabilitat, la Mònica descobreix una diferència mensual entre les despeses i els ingressos que declara el seu marit, en Robert. Malgrat que ell ho atribueix a un error i hi treu importància, això reviu en la Mònica antics dubtes sobre la seva culpabilitat en un assassinat que va tenir lloc a l’empresa d’on l’havien acomiadat injustament. L’empresari havia estat trobat mort dins el despatx, tot i que  s’havia tancat amb clau per preparar els sous. A més, tretze milions de pessetes havien desaparegut. A partir d’aquest moment els interrogants i les conjectures donen pas a una història trepidant on s’evidencia el mestratge literari de l’autor.

Bordas es va donar a conèixer ja als anys seixanta quan va estrenar i publicar l’obra de teatre per a nois i noies La Terra es belluga (Edicions 62), que va ser guardonada amb el premi de teatre Serra d’Or. Poc després, va ser entrevistat al llibre d’Oriol Pi de Cabanyes i Guillem-Jordi Graells,  La generació literària dels 70.També va traduir obres d’Arnold Wesker, Clifford Odets i Woody Allen.

Als anys 90, després d’un temps sense publicar, va tornar al camp de la narrativa i va obtenir diversos guardons entre els quals destaquen el premi Emili Teixidor 1999 per L’assassí sense pietat, (La Busca, 2000) i el premi Ramon Juncosa 2002 per Congelats a domicili, (Editorial Trabucaire, 2003). També va publicar els reculls Divuit dies de vacances (Abadia de Montserrat, 2002) i Baixa per malaltia (editorial Mont-florit, 2006) que va ser finalista del premi Mercè Rodoreda.

El 2008 va publicar Obra poètica (editorial Montflorit),  i uns anys més tard va veure la llum la seva primera novel·la llarga: D’esquena al sol (Editorial Meteora, 2011).  Aquesta obra va ser en part fruit dels cursos seguits a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Jordi Bordas actualment és membre del col·lectiu de contes Setze Petges.

 

Comptabilitat domèstica o El misteri de la cambra tancada es pot comprar a qualsevol llibreria i, també, a Amazon.

 Share on Facebook