21-05-2013

Amor i silenci.indd

‘Amor i silenci’, nou llibre de Marc Freixas

 

Aquest és el segon recull de l’autor i està format per una trentena de poemes que reflexionen sobre l’experiència vital.

Amor i silenci, del poeta afincat a Igualada, Marc Freixas, dóna veu a emocions i sentiments poderosos que ofereixen al lector una visió íntima del món i del dia a dia. Els seus versos converteixen les paraules en elements d’una lluita col·lectiva, que és denúncia, compromís, acció, en definitiva.

L’escriptor Joan Pinyol, autor del pròleg, ho descriu així: “Perquè el Marc Freixas vol i dol, sí, però sobretot vol. Estima la paraula amb un apassionat amor i la descriu com un homenatge al silenci amb música de fons. Estima la vida. Estima la poesia. Estima la solidaritat entre les persones i els pobles. Estima la terra que l’ha vist néixer i crèixer, que configura ‘les arrels que som’. I, per damunt de tot, estima la llibertat de l’ésser humà, el que sap oferir el cor perquè hi

 

 

cavalqui l’estimada, el que sap parar la mà per ajudar el més necessitat, el que camina descalç per besar amb els dits dels peus la terra que es mereix”.

Marc Freixas va néixer el 1975 a Sant Pere de Riudebitlles, un poble de la comarca de l’Alt Penedès.

 

A finals de l’any 2011, va publicar El llarg camí d’escriure, el seu primer poemari. Ha col·laborat en el primer i últim disc del cantautor Cesk Freixas posant-hi veu i versos.

Compartim un dels poemes del recull:

Sovint la cara se’m desfigura, perd el sentit

i tremola de por. Es parteix tot el cos

perquè no hi somni en les arrels del fracàs.

La textura de la pell ha perdut el color…;

res és per sempre, ningú protegeix aquests ulls

que perden el nord en solituds incendiàries.

Cada tres minuts arriba una guerra

mentre la casa flameja de ràbia,

busca estimar-me sense saber-ne…,

fa preguntes que no tenen resposta dins meu

i li faig entendre que són ells els culpables,

que no s’han de preocupar, que tot ho resoldrem pel bé de tots.

 Share on Facebook