21-12-2011

josep-llado

Lladó i Pascual, Josep

Nat a Argentona, el 25 de juliol de 1933.

Poeta i escriptor. Interessat des de ben jove per la literatura, comença  a fer  els  seus  primers intents poètics als tretze o catorze anys, però no és fins el 1954 que obté el primer guardó en veure’s premiat en els Jocs Florals de Mataró, organitzats amb motiu de la Primera Festa de la Primavera; el darrer ha estat als de Lliçà de Vall (2003). Entre un i altre, una vintena llarga de reconeixements a Cabrils, Molins de Rei, Alió, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Mar, Canet, Calella, Perpinyà… entre els quals hi trobem els tres premis ordinaris dels Jocs Florals de Muntanya i de Lliçà de Vall que li valgueren el mestratge en Gai Saber dels respectius Consistoris.

També, amb menys assiduïtat, ha conreat la narrativa, resultant-li premiats els contes Viatge a les Amèriques en una sola nit, al concurs literari Mataró i el Maresme (1972) i Capvespre de tardor, segon premi en el 5è Concurs de Contes “Memorial Fernando Rodríguez i Contreras” (1998), de la publicació  el Tot Mataró.

Ha publicat tres llibres de poemes: …dels meus silencis (1959), Entre l’alba i el capvespre (1975) i Vanitat de vanitats (2003); dos opuscles sobre el costumari argentoní: La medicina popular (1977) i El carrer i els jocs de la mainada (1978) i el llibre sobre història i folklore local Festes i festetes d’Argentona (1992).

És autor dels vuit poemes dedicats a diversos temes de la nostra vila que, musicats pel mestre Pere González, integren la suite Argentona, estrenada la nit del 3 d’agost de 2004.Share on Facebook