29-09-2011

Josep-Puig-Pla

Puig i Pla, Josep

Mataroní de tota la vida, amb avis procedents de Breda, Valls, Arenys de Mar i Mataró.

Va estudiar a l’Escola Pia de Mataró i a la Universitat de Barcelona. Inquiet en cultura i política sobretot, però també en esports. Interessat i curiós en moltes altres matèries.

Amb Personatges i fets va iniciar la publicació d’un recull d’articles diversos sobre algunes de les temàtiques que li interessen (història, política, art, llengua), gairebé sempre sobre Mataró i els seus entorns i referent al segle XX.

Ha fet de professor de català, de crític d’art, de funcionari públic a la Generalitat en diferents etapes i de regidor de l’Ajuntament.

Ha estat impulsor de l’ensenyament del català, l’Assemblea Democràtica de Mataró, el Congrés de Cultura Catalana a la comarca i de diversos homenatges (Esteve Albert, Joan Peiró, Antoni Comas, Josep Fradera, Josep Reniu).

Ha publicat al setmanari Capgròs, al diari El Punt, butlletí digital NouCicle, Presència, El 9 Esportiu entre altres mitjans. Participa regularment a la Sessió d’Estudis Mataronins i és membre del Consell de redacció de Les Notícies de Llengua i Treball de la UGT de Catalunya.Share on Facebook