30-09-2011

Pilar-Roch

Roch Peña, Mª Pilar

Artesana reconeguda per Artesania Catalunya del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya. Membre del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya. Coordinadora de la AAPP (Artistes Plàstics de Premià de Mar).

Fa servir la tècnica del macramé, especialitat en tapissos i escultures sistema Cavandoli i Venecià.

Va néixer a Madrid, on va cursar els seus primers estudis de dibuix, oli i sanguina. A Barcelona va seguir cursos de pintura amb Celia de Gabriel, professora de l’Escola Massana. Tapissos i Macramé amb Concepción Villamil al centre E.V.A.

Ha impartit tallers de tapís i altres tècniques tèxtils durant cinc anys a l’Associació Creixent. El 2005 va realitzar tallers de terapia ocupacional i formativa per a la O.N.C.E, fent servir sempre la tècnica del macramé. Al seu taller particular continua impartint classes molt personalitzades.

Des de 1979 ha realitzat més de 30 exposicions i ha participat en concursos internacionals com el Createurs Chapeaus del Musée du Chapeau de Chazelles-sur-Lyon (França), on ha estat seleccionada a les tres darreres biennals. Ha participat a esdeveniments com el Fórum de Barcelona 2004 al taller “Tejidos al viento”, a la Feria Internacional de Milà i al Espaitex al recinte ferial del Palau de Congressos de Barcelona.

Eventualment ha participat en programes de City TV i TV3, realitzant demostracions on el públic participava fent els seus propis treballs.

En l’actualitat, ha diversificat la seva activitat fent una incursió dins el món de la moda, amb atrevits dissenys en complements per a núvia i festa, sempre amb la tècnica del macramé.

 

 Share on Facebook