18-12-2012

SilviaRomero

Romero i Olea, Sílvia

Sílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és llicenciada en Filologia Catalana.

Inicia les seves activitats en el món de la literatura amb l’escriptura de contes infantils, alguns d’ells publicats a la revista “Tretzevents”.

Posteriorment fa algunes incursions en la narrativa breu per a adults, tot obtenint diversos guardons literaris i veient editada la seva obra en revistes o llibres d’autoria compartida. Però la consolidació en aquest gènere arriba amb el recull de relats Verbes (III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu, 2006).

En poesia col·labora en l’elaboració del llibre solidari Jocs de guerra. Cosa d’infants, creat amb coautoria amb Alícia Gili.

Però els seus interessos literaris s’encaminen cap a la novel·lística: Amor a sang freda (finalista del II Premi Sèrie Negra de Novel·la, 2002), Ànima mesquina (XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó, 2004), Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres (5è Premi Lleida per a Projecte de Novel·la, 2006 -coautoria amb Alícia Gili-), Júlia M. (Premi Ramon Roca Boncompte, 2008), El camí del Bandama Vermell (Premi Columna Jove,

2010 -coautoria amb Alícia Gili-).

En l’actualitat és Presidenta de l’Associació de Relataires en Català (ARC), directora de la revista literària digital Lo Càntich, i conductora de diversos Clubs de Lectura de Biblioteques.

Verí, finalista del “8è Concurs Literari Vila de Gràcia. Textos Teatrals” és la seva primera obra de teatre.Share on Facebook