15-05-2012

L'alacaldeincidental

La crisi actual inspira la primera novel·la de l’escriptor Llorenç Barraca

 

Llorenç Barraca (Premià de Mar, 1964) ha treballat durant deu anys en l’àmbit de l’assessorament empresarial. Des de fa dotze anys exerceix com a tècnic de desenvolupament local. Després d’algunes incursions en el món literari amb petites col·laboracions en mitjans locals, ha debutat com a novel·lista amb ‘L’Alcalde Incidental’, que va ser publicada a finals del mes d’abril per Novum publishing.

La novel·la es situa a Catalunya l’any 2039 quan l´actual crisi financera es veu agreujada amb l‘aparició d‘un nou context marcat per l´augment de costos en l´extracció del petroli. Segons s’explica a l’argument “Un partit xenòfob guanya les eleccions, l’atur augmenta de forma desmesurada i els governs dels països europeus, davant la falta de recursos, es veuen obligats a eliminar totalment l’estat del benestar i a privatitzar els serveis públics essencials. En aquest escenari en Jordi Li, jove advocat fill d’un immigrant xinès, comença la seva carrera política que culminarà amb la seva elecció com a alcalde d’un municipi del Maresme.

Aquest és el punt de partida d’una història que barreja la intriga política, la crítica social i el misteri des d’un punt de vista una mica irònic i un llenguatge àgil.

Podeu veure el booktrailer en aquest enllaç: L’Alcalde Incidental.Share on Facebook