13-05-2014

El-ser-confianzal-web

La Comarcal Edicions publica una nova obra del psicòleg Jaume Patuel

El ser confianzal: Fe y confianza del ser humano en el ser humano és el títol del nou llibre del pedapsicogog i psicoanalista Jaume Patuel Puig. Es tracta d’un assaig que aposta per una visió diferent de l’ésser humà des de la psicologia profunda i transpersonal

 

Com a  experimentat educador i psicoanalista, Jaume Patuel proporciona en aquesta darrera obra seva nombrosos exemples i metàfores que serveixen per il·lustrar les seves exposicions i arguments. D’aquesta manera, facilita la lectura i convida a encetar el camí de l’autoconeixement, donant també la possibilitat de reflexionar sobre el sentit de la vida.

Jaume Patuel Puig va néixer a Guyotville (avui Ain Benian), Algèria, però als pocs anys hi va anar a viure a Mataró on encara resideix. Tot i que els seus pares procedien de Mataró, els seus avantpassats eren de Soursac (Corrèze, Occitània,França) i es van instal·lar a Catalunya al segle XVIII.

Patuel va estudiar als Salesians de Mataró i, més endavant, es va llicenciar en Teologia per l’Institut de Teologia Fonamental dels jesuïtes de Sant Cugat del Vallès i en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Ha impartit cursos en el màster del mateix centre universitari, i també a l’MBA de La Salle de Barcelona.

Actualment, és professor de la Fundació Vidal i Barraquer i membre del Seminari de Psicologia de la Religió. També dóna classes a la Formació Permanent dels jesuïtes de Sant Cugat del Vallès i és col·laborador de la seva revista, ‘Actualitat Bibliogràfica’. A més, és membre de la Fundació Europea per a la Psicoanàlisi, de l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica (ACPP) i de l’Associació Internacional d’Estudis Mèdics – Psicològics i Religiosos (AIEMPR). Després d’escriure articles al llarg de 25 anys en el desaparegut ‘Diari de Mataró’, publicats en la seva col·lecció Quòdlibet, manté la seva columna setmanal al setmanari ‘El Tot Mataró i Maresme’.

El pensament de Jaume Patuel és humanista integral. Pare de família amb dos fills i casat en segones núpcies, resideix a Mataró on té una consulta psicoterapèutica.Share on Facebook