18-04-2013

abril-2013

Les biblioteques del Maresme recomanen ‘Arrels nòmades’ i ‘Un àngel impur’

ALIBEK, Pius. Arrels nòmades. Barcelona: La Campana, 2010.

Veure disponibilitat a les Biblioteques del Maresme

Arrels nòmades és un llibre autobiogràfic, Pius Alibek narra els 26 primers anys de la seva vida, fins al 1981, a l’ inici de la guerra amb l’ Iran, quan va marxar de l’ Iraq i es va instal·lar a Barcelona.

Arrels nòmades és una mena de testament vital que escriu per les seves filles, perquè coneguin les arrels familiars i les ajudi a comprendre d’ on vénen i qui són.

Recomanat per la Biblioteca Pau Piferrer de Vilassar de Dalt.


MANKELL, Henning. Un àngel impur. Barcelona: Tusquets, 2012.

Aquesta darrera obra de Henning Mankell explica la sorprenent  història de Hanna Lundmark una dona que a començament del 1900 quan encara era adolescent va emprendre un viatge des del seu poble fred del nord de Suècia fins a  Lourenço Marques (antic nom de Maputo) a Moçambic on va arribar a ser a la seva maduresa i  a través de sorprenents fets personals, la mestressa del bordell més gran de l’antiga colònia portuguesa  a l’Àfrica.

Llibre que enganxa des del primer moment gràcies a la descripció dels personatges que envolten a la protagonista i a l’acostament a dos móns contraposats que l’autor  coneix molt bé, doncs si bé és suec passa gran part de l’any a Moçambic.

Recomanat per la biblioteca Enric Miralles de Palafolls.

El podem trobar a les biblioteques:

http://sinera.diba.cat/record=b1666387~S171*cat

 Share on Facebook