16-04-2013

abril-2013

Les biblioteques del Maresme recomanen 'La memòria de les formigues' i 'Foc latent'

Batallé Prats, Iolanda. La memòria de les formigues. Barcelona: Ara Llibres, 2009.

Entendre millor el sentit de tot plegat i explicar el món a la seva filla. Això és el que fa la Joana mentre neteja la platja amb un tractor, recollint secrets que li porta el mar i omplint amb notes el quadern de la seva vida.

Iolanda Batallé Prats (Barcelona, 1971) ha viscut a Anglaterra, a l’Argentina, al Marroc, a Sud-Àfrica, als Estats Units i al Baix Empordà. És llicenciada en filologia, periodista i màster en direcció d’empreses. Actualment és la directora editorial de La Galera i professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Cerca per autor ‘Batallé Prats, Iolanda’ al catàleg Aladí:

Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals

Fitxa tècnica (editorial Amsterdam – Ara Llibres):

La memòria de les formigues.


Foc latent de Lluïsa Forrellad

Ambientada a finals del segle XIX i inicis del XX narra la vida de Pol Caselles, des de la seva humil i dura infantessa fins a arribar a formar part de l’alta burgesia catalana. L’autora enriqueix l’obra

 

mostrant la transformació de la societat catalana durant aquells anys, ens detalla els grans canvis socials, polítics i econòmics i ens retrata la forma de vida d’obrers, criats, burgesos,…

El lector, sense adonar-se’n, fa un repàs pels grans fets històrics que van marcar el nostre país durant aquell període.  En tot moment s’aprecia el gran treball d’investigació i documentació fet per l’escriptora.

Foc latent – Angle Editorial

Lluïsa Forrellad _ lletrA La literatura catalana a InternetShare on Facebook