23-03-2015

La-Font-Picant.jpg

Publicat el Premi Burriac 2013, centrat en la Font Picant d’Argentona

Com es destaca en aquest nou títol, “la Font Picant, referent identitari de la vila d’Argentona, ha marcat el passat de la població des de mitjan segle XIX. És ben coneguda la relació que el poble té amb les aigües que hi brollen: prova en tenim amb les més de dues-centes fonts que hi han existit, entre les quals avui dia encara ragen una bona colla i la connexió amb tota la identitat festiva que la caracteritza, com la mateixa Festa Major de Sant Domingo. Però la que ha marcat una part important de la història del poble ha estat, sens dubte, la Font Picant”.

El llibre va ser el guanyador del Premi Burriac 2013. El seu autor, Pep Padrós i Marfany, ha fet un treball de recerca i d’investigació detallant amb cura tots els esdeveniments que ha pogut tenir a l’abast des dels inicis de la Font fins al dia d’avui.

La lectura de l’assaig, com també s’indica del treball, “ens trasllada èpoques passades i fa reviure moments de lleure en l’emblemàtic indret, que per a molts va ser un lloc per curar-se i per a molts d’altres, per gaudir de l’aigua picant i de l’entorn”.

Ell jurat de l’edició del Premi Burriac 2013 va estar integrat pèr M. Josep Castillo, Rosa Toran i Pere Benito.

L’autor

Pep Padrós i Marfany (Argentona, 1959), treballa la fotografia des de l’àmbit local i social d’ençà de l’any 1977. Ha estat promotor i membre del Grup de Fonts i coautor del Llibre de les Fonts d’Argentona (1982 i 1994). Ha publicat diversos articles i fotografies a la revista Fonts del Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell i Nogueras. Ha organitzat tres exposicions commemoratives sobre els ajuntaments democràtics d’Argentona (1999, 2004 i 2009). Ha participat en els festivals de fotografia Alfons Güell i Serra. Ha comissariat les exposicions sobre la Gran Guerra (2008 i 2014) i “Argentona, un poble de postal” el 2007. És també el comissari i creador de l’exposició “La font Picant, un emblema d’Argentona”, l’octubre del 2010.Share on Facebook