25-11-2020

Des de 1985, Singladures  ha estat el ressò de la història més propera dels vilassarencs. Podríem dir que n’és l’herència i d’alguna manera també la culminació dels anhels d’aquells que, com Lluís Guardiola o Vicenç Casanovas van inocular en la nostra sang el gust per la història de la nostra terra i dels nostres avantpassats.

Durant els gairebé 35 anys, que celebrarem l’any vinent, de l’existència d’aquesta capçalera, la gent que hi hem treballat hem mantingut viu l’esperit dels vells erudits que, amants de la ploma, ens llegaren històries, records i llegendes dels antics llops de mar que solcaren les set mars.

Singladures, amb el pas del anys s’ha diversificat, els temes de mar, com és lògic, segueixen ben presents, però apareixen noves línies d’investigació que responen a nous gustos i noves tendències historiogràfiques.

Ultra nou anys de silenci, el Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV) va recuperar la capçalera i la va posar al dia quant a format i continguts. Avui, superats els entrebancs del passat, presentem el primer volum de Singladures  elaborat pels companys del Consell Assessor de Cultura de Vilassar de Mar, pel Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV), Bricbarca-Centre d’Estudis Nàutics de Vilassar de Mar, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martin, l’Arxiu municipal i altres persones.