03-02-2021

Es fa difícil retornar a l’espai mític de la nostra infantesa i no recordar una i mil històries de quan anàvem a escola. Són records que remouen sentiments que tenim ben guardats i que ens parlen d’una de les èpoques més belles de la vida, més intensa i més innocent.

És durant aquests anys que obrim els ulls, descobrim l’entorn —persones i paisatges—, teixim amistats, somniem, juguem, ens divertim…

Amb EL CAMÍ A L’ESCOLA, la Núria Saavedra ens convida a rememorar bons moments, a persones com tu o com jo que ja portem molts anys sobre les espatlles, i també ens regala l’oportunitat de recuperar per als nostres infants la memòria històrica del poble, establint espais de relació entre generacions.

L’autora ha volgut compartir amb nosaltres els seus records, vivències i anècdotes d’un temps que ja ha passat. Per poca memòria que es tingui, és fàcil constatar que Sant Vicenç de Montalt i el seu terme municipal han canviat molt en pocs anys. Tant, que sovint ens costa recordar com era la vida en el passat; i no parlem pas d’un passat remot, sinó d’una època viscuda per molta gent que encara tenim entre nosaltres.

Aquest conte obre la porta perquè els més menuts i menudes de casa surtin del seu entorn més immediat i puguin situar-se en el lloc dels qui van viure altres experiències força diferents de les seves.

Els records de la Núria prenen força amb les il·lustracions plenes de vida del seu Nebot Àlex, que ha estat capaç de captar uns instants senzills i dolços d’una època que no és la seva i immortalitzar esplèndidament la suma de les petites històries viscudes per la seva tia.

Llegiu tantes vegades com us vingui de gust aquest conte que teniu a les mans. Estic convençut que és un estímul magnífic perquè els nostres infants prenguin consciència del passat, adquireixin un major sentiment de pertinença al poble i valorin els canvis succeïts sobre els quals gira aquesta història.

 

Javier Sandoval Carrillo

Alcalde de Sant Vicenç de Montalt