31-05-2021

Amb El comte de Sant Mateu, l’amic i veí Jaume Cases ens regala un passeig pel patrimoni de Premià de Dalt, en què apareixen elements que ens caracteritzen: l’esquirol, l’antic escorxador, camins de muntanya com el del Serviol, pinyes i pinassa, els gegants, els Riera i el seu mas, can Figueres, l’ermita, la font i l’Aplec de Sant Mateu…

El conte és tot un regal que ens narra part de la història del poble d’una manera tan distesa com atractiva per a les nostres filles i fills. Perquè, de fet, d’això tracta aquesta col·lecció de contes infantils: de difondre el nostre patrimoni entre les noves generacions per no deixar caure mai en l’oblit la història de Premià de Dalt. Sens dubte, els dibuixos de la Carlota Solans Gummà, també veïna nostra, fan que el relat del comte de Sant Mateu ens atrapi i ens faci viatjar al passat.

Enhorabona a tots dos per la feina feta. I vosaltres, petits i grans, endinseu-vos en aquesta gran història, emmarcada en el màgic cim de Sant Mateu, on un bon amic meu sempre diu que va a pensar. Gaudiu-la.

Josep Triadó i Bergés

Alcalde