24-02-2022

Hem deixat enrere un any diferent, marcat per la pandèmia i el confinament; un any que ho ha trastocat tot i en el qual hem hagut de deixar de veure somriures, de donar la mà, de fer abraçades i de relacionar-nos com ho fèiem abans que arribés la COVID-19. A canvi, ens ha regalat temps per valorar la natura i el nostre entorn més proper, però, sobretot, temps per gaudir més que mai de la família, tot i que també ens ha fet trobar a faltar d’altres familiars i amistats.

Durant els mesos forts del confinament, les famílies vam haver de canviar els nostres costums; molts adults vam deixar d’anar a la feina per fer teletreball i els infants van deixar d’anar a l’escola, de veure els seus amics i de fer activitats de lleure per estar-se a casa. Ara bé, aquests mesos tan difícils per a tothom també ens han regalat coses bones, com poder estar junts i compartir temps i activitats amb els nostres fills i filles; cantant, jugant, xerrant, cuinant, dibuixant i també explicant contes.

Contes d’avui i contes d’ahir que ens agradaven de petits i que han anat passant de generació en generació sense que el pas dels anys faci disminuir el seu atractiu. A molts adults ens agrada llegir perquè vam gaudir de molt bons moments amb els pares o avis explicant-nos històries.

Quan un adult explica un conte a un infant, tots dos en surten beneficiats, ja que a més d’enfortir els llaços d’afecte, els contes ajuden els nens a vèncer els seus propis temors i a reconèixer les seves habilitats. Així mateix, quan dediquem una estona als nostres fills llegint-los un conte, fem que se sentin especials.

L’objectiu de molts d’aquests contes és transmetre’ns el missatge que la vida ens sorprendrà amb algunes dificultats i que, enfrontant-nos-hi, podrem trobar-hi solucions. També transmeten valors que ens acompanyaran sempre; valors com els que descobrireu en aquest conte que ara teniu a les mans. La cama que no volia caminar és una preciosa història creada per la Georgina Dalmau, il·lustrada pel seu home, en Jordi Mont, i inspirada en la seva família, en especial els seus fills Abril i Àlex.

La Georgina i en Jordi ens han fet un regal preciós en forma d’un conte que espero i desitjo que us proporcioni moments entranyables mentre compartiu lectura amb els vostres fills i filles.

Cuideu-vos!

 

Víctor Llasera i Alsina

Alcalde de Sant Vicenç de Montalt