02-03-2012

laia-llobera-i-serraoptimitzat

Avançament editorial del llibre guanyador del darrer Premi Alella a Maria Oleart, que La Comarcal Edicions publicarà properament

Presentem una selecció dels poemes escrits per Laia Llobera que formen part del recull ‘Més enllà dels grills’, guardonat amb el XV Premi de Poesia Alella a Maria Oleart el passat mes d’octubre.

Laia Llobera i Serra (Barcelona, 1983) és llicenciada en Traducció i Interpretació,  Màster en Estudis Catalans i doctoranda en Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre l’obra d’Anna Murià. Actualment imparteix classes de català al Consorci per a la Normalització Lingüística i porta a terme diverses tasques editorials i de traducció. Com a escriptora ha publicat ‘Cicles, amb què va obtenir el XXVI Premi Divendres Culturals de Cerdanyola l’any 2009, i ‘Més enllà dels grills’, que li ha valgut el XV Premi de Poesia Alella a Maria Oleart l’any 2011 i que es publicarà properament dins el segell La Comarcal Edicions.

Aquests són alguns dels poemes que en formen part:

 

El dia

desungla la memòria i jo atardo

les nits.

 

S’esqueixen

preguntes de temple i arboren

murs de tu.

 

Flaquegen

les quie

tuds, les dents per un

mossec.

 

Les pedres del temps

 

les boques secretes del ritme

.

no hi ets.

 

Acullo la llegenda de

 

 

 

 

l’absent.

 

 

marbre de dins de les entranyes

impossible fundació

encara

 

el nu dels nostres cossos

afua

la intempèrie del desig

 

 

 

record dels teus llavis

sagnants

àrid elixir de capitells

 

les urpes del temps

que ens furten

el crit de la cara

 

A la nostra secció ‘Biblioteca’, en l’apartat de poesia, hi trobareu tots els llibres guardonats amb aquest premi. Podeu accedir-hi en aquest enllaç: Col·lecció Premi Alella a Maria Oleart.

zp8497586rq


Share on Facebook