22-11-2013

Les 100 Barcelones d’Isabel del Río

Albert Calls/Ressenya de llibre

La crisi apocalíptica que estem vivint, provocada principalment per l’ambició humana sense mesura, ens obliga a assumir aquest tram del segle XXI ‘als antics membres de l’anomenat Primer Món’ amb restriccions de tota mena. Fruit d’aquesta necessitat, precisament, han sorgit interessants llibres que ens donen pistes i fulls de rutes a seguir

 

I si una de les restriccions a què ens veiem abocats per motius d’economia domèstica és el poder viatjar, 100 coses per fer a Barcelona almenys una vegada a la vida, d’Isabel del Río, publicat per Cossetània Edicions, ens dóna un ampli ventall de possibilitats de redescobrir la capital de Catalunya amb pocs recursos i moltes opcions.

En aquest context, l’escriptora, editora, activista cultural i per damunt de tot, jo crec, exploradora de la vida, Isabel del Río, ens regala 100 possibles viatges a la Barcelona que tenim a tocar de casa. La guia parteix d’una tasca de redescobriment personal que el lector pot convertir en seu. Alhora, s’obre a multiplicitat de possibilitats i combinacions, perquè cadascú es faci el seu itinerari personal.

El llibre parteix de descobrir les cares que t’observen des del sostre de Barcino i proposa conèixer de prop la torre Agbar, el Laberint d’Horta, el Liceu, la Cereria Subirà, la història dels gegants, el Palau Sant Jordi, el Cafè de l’Òpera, el Mercat de Sant Antoni, els cementiris’ entre moltes d’altres opcions, tot un ampli ventall de possibilitats que entrellacen llocs coneguts amb d’altres que no ho són tant: patinar, fer un pànic, emprovar-se barrets’

Un total de petits i àgils apunts, 100, que es poden llegir seguits o de forma aleatòria i que ens conviden a fer un turisme de proximitat senzill i que obre universos inexplorats.