27-05-2013

Invitació Cares Asterio

Presenten ‘La carpeta M’, nou projecte de Joan Poch amb textos d’Emília Illamola i Joan Carles González

L’acte tindrà lloc a la Galeria Begemot de Mataró el proper divendres 31 de maig, a les vuit del vespre, juntament amb la inauguració de l’exposició ‘Les cares d’Asterió’.

La Carpeta M és una carpeta d’art en la qual els escriptors Emília Illamola i Joan Carles González Pujalte evoquen el mite clàssic de Teseu i el Minotaure a través de textos i poemes amb il·lustracions de l’artista Joan Poch. Amb aquests escrits, els autors han volgut contribuir a donar cos a la idea original de l’artista, un projecte que ha generat una gran quantitat d’obres que es podran veure en l’exposició ‘Les cares d’Asterió’.

La mostra, que abasta tot l’ univers creatiu de Joan Poch: dibuix, pintura, escultura i ceràmica,  va néixer a partir de la gran obsessió que l’artista sent per la mitologia grega i, molt especialment, per la figura del Minotaure.

Segons afirmen els organitzadors: “Les cares d’Asterió és el resultat del poder de les històries i de les llegendes, de la rica tradició mediterrània que nodreix la personalitat artística de l’autor. Teseu, Ariadna, Asterió, Minos, Egeu… personatges de ficció, que reviuen en l’obra de Joan Poch, immortals, a l’evoca les arrels d’aquell món gloriós que arriba fins als nostres dies de la seva mà amb una visió completament actual”.

El proper 9 de juny es farà la primera lectura pública dels textos de la carpeta M., en la inauguració de la Fira d’Art Tramuntanart, al Port de la Selva.Share on Facebook