01-07-2011

Voliana Edicions publica el recull d’assajos ‘Des del rovellet de l’ou d’Elx’

Nota de premsa

Una visió d’Elx i dels Països Catalans

A partir dels 23 textos de Joan-Carles Martí i Casanova, el llibre és una nova aportació a la cultura compartida dels Països Catalans.

Els escrits també aporten una àmplia reflexió al voltant de la cultura i, molt especialment, de la llengua catalana.

En la primera part, que dóna títol al llibre, s’hi tracten aspectes com el model lingüístic valencià o la riquesa del català de la frontera sud, entre d’altres. També es recupera la figura d’elxans il·lustres i oblidats, així com personatges que van fer possile la represa lingüística de l’Extrem Sud del País Valencià a la segona meitat del segle XX.

Per la seva banda, la segona part de l’obra ens acosta l’enfocament d’un elxà que fa conèixer la seva terra a la resta de Països Catalans, incidint en la necessita d’ampliar els llaços entre els pobles, tant de llengua catalana com de llengua occitana.

Sobre l’autor

L’autor, Joan-Carles Martí i Casanova, ha estat activista cultural des de 1975 i és un dels activistes per la llengua i la cultura catalana més coneguts del País Valencià. Llicenciat en traducció i interpretació i diplomat en turisme, és el cap del servei de turisme i de residents internacionals de l’Ajuntament de Guardamar.

L’obra compta, a més, amb l’aportació del sociolingüista Jordi Solé i Camardons, que ha escrit un dels pròlegs.

Per a més informació i contactar amb l’autor: Servei de comunicació de La Comarcal Edicions. Tel. 93 756 07 20. info@lacomarcaledicions.com

 Share on Facebook