19-11-2012

invitacio

Presentació a Mataró de la novel·la ‘El misteri del Pantòcrator’

 

El periodista i escriptor Albert Calls entrevistarà l’autor de la novel·la, Joan Riera, durant l’acte

L’ABACUS MATARÓ acollirà, el proper divendres 23 de novembre a les set de la tarda, la presentació del llibre El misteri del Pantòcrator, publicat a La Comarcal Edicions.

Per a l’autor, Joan Riera, es tracta de la seva primera incursió en el gènere narratiu ja que prové del món del teatre i del de la cooperació. Abans d’escriure El misteri del Pantocràtor, Riera va fer una extensa recerca documental a la Biblioteca i l’Arxiu del MNAC, al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i a l’hemeroteca de La Vanguardia, a més de visitar el Centre d’Interpretació del Romànic de la Vall de Boí i de consultar la Unitat d’Investigació Patrimonial dels Mossos d’Esquadra.

Si voleu saber-ne més sobre l’autor, podeu llegir l’entrevista que li vam fer en sortir el llibre: Entrevista a Joan Riera.

El misteri del Pantòcrator s’inicia amb el robatori de la coneguda pintura mural de l’absis de l’església de Sant Climent de Taüll, exposada al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La principal sospitosa és una pintora d’Argentona que interferirà en la investigació policial, arrossegada per una ferida d’amor que la lliga a l’obra desapareguda. Ajudada per un restaurador que potser està ressentit amb el museu; una pedagoga no gaire ortodoxa i un prodigiós informàtic, aviat descobreixen que la pintura robada és una reproducció.

La recerca del mural autèntic i dels sospitosos durà als personatges a seguir les petjades dels diferents trasllats del Pantocràtor: des de l’arrencament de les pintures a Taüll l’any 1920, passant pel govern de Primo de Rivera, la fugida de la Guerra Civil a Olot i a París, i el retorn de les pintures a Barcelona durant el franquisme.

Tots aquests aspectes de la història i l’art, presents a la novel·la, tindran un lloc destacat durant la presentació, ja que ha estat concebuda com un acte dinàmic que acosti als assistents a l’univers que es descriu al llibre.

 

 Share on Facebook